De eerste pasafspraak voor je jurk

bride, groom, wedding-6552057.jpg

Een trouwjurk uitzoeken en laten vermaken of aanpassen naar jouw keuze kan best lastig zijn. Het is heel belangrijk dat die precies op jouw lichaam wordt aangepast zodat die goed aansluit op jouw lichaam. Je gaat eerst trouwjurken passen en maakt dan een keuze welke trouwjurk het wordt en wat er eventueel aangepast moet worden. Maar hoe werkt dat precies en wat wordt er allemaal gedaan in een dagje trouwjurken passen? Wij leggen jou dat precies uit!

Trouwjurk passen (eerste pasafspraak)

Eerst maak je een afspraak in een trouwjurk winkel waar jij je trouwjurk wilt gaan passen. Je kunt (als de winkel dat aanbiedt) eerst op de website kijken van de desbetreffende winkel om te kijken of er trouwjurken bij zitten die naar jouw wens zijn. Als deze afspraak is gemaakt mag je een paar mensen meenemen die jouw advies geven over de trouwjurken. Dat kunnen je vriendinnen zijn, moeder, schoonmoeder of oma. De trouwwinkel probeert hiervan een zo’n leuk mogelijke dag van te maken. Vergeet niet je trouwschoenen mee te nemen naar de pasafspraak. Zo kunnen ze kijken of de jurk eventueel nog langer gemaakt moet worden of ingekort moet worden. 

Op maat maken of aanpassen

Als je de perfecte jurk hebt gevonden wordt deze besteld door de trouwwinkel. Het kan even duren voordat deze binnen komt.  Daarvoor zijn al je maten opgemeten en hebben ze de trouwjurk opgemeten om te kijken welke  stukken er bij moeten worden gemaakt of ingekort moeten worden zodat deze goed op jouw lichaam aansluiten. Daarbij kan je meestal meteen je wensen aangeven voor bijvoorbeeld extra details die je op de bruidsjurk erbij wilt laten maken. Als er bij het passen geen ideale bruidsjurk bij zit zou je er ook eentje kunnen laten ontwerpen en maken. Hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Je kunt het beste zes of negen maanden van te voren je bruidsjurk passen en vermaken zodat er daarna nog voldoende tijd is om de puntjes op de i te zetten. Het kan namelijk aardig lang duren voordat de bruidsjurk klaar is. Misschien heb je nadat de aanpassingen zijn gedaan nog een paar aanpassingen die je pas later bedacht. Als je kort van tevoren een bruidsjurk hebt uitgezocht kunnen deze aanpassingen niet of bijna niet gemaakt worden vanwege de tijd.

Tweede pasafspraak

Bij de tweede pasafspraak ga je je vermaakte en aangepaste trouwjurk nog een keer aanpassen. Hierbij is een coupeuse aanwezig. Als de jurk helemaal goed is mag deze meteen mee naar jouw in een speciale hoes zodat de jurk mooi blijft. Als er nog steeds dingen niet goed zijn aan de jurk wordt er een derde pasafspraak gemaakt en wordt de jurk nogmaals aangepast. De vermaking van een trouwjurk moet wel echt door de trouwwinkel gedaan worden. Je kunt dat dus niet zelf doen of door bekende laten doen. Het is namelijk best een lastig klusje wat je trouwjurk kan verpesten.

Originally posted 2021-08-04 14:25:50.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *