Bruiloftsgasten met een maatje meer opgelet: zo vind je de perfecte outfit!  

Bruiloftsgasten met een maatje meer opgelet: zo vind je de perfecte outfit!

Een maatje meer hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je er niet stijlvol uit kan zien op een bruiloft. Integendeel zelfs: er zijn genoeg winkels waar je ook met een maatje meer gewoon terechtkunt. Maar waar let je op als je als bruiloftsgast bij de grote maten moet shoppen? Hoe kies je ook dan de perfecte outfit? Hieronder geven we enkele tips om de beste grote maten herenkleding voor iedere bruiloft te vinden.  

Shop bij een speciaalzaak  

 
Sommige ‘gewone’ kledingwinkels verkopen tegenwoordig ook de wat grotere maten. Helaas verschilt de maatvoering sterk met die van speciaalzaken. Misschien voelt dit wel een beetje als een drempel, maar in de meeste gevallen biedt het alleen maar voordelen om voor een winkel te kiezen die ervaring heeft met grotere maten. Je weet dan niet alleen zeker dat de pasvorm veel beter geschikt is voor mensen met een maatje meer, maar ook dat hier mensen werken die hier echt verstand van hebben en je dus van de nodige advies kunnen voorzien.  

Ook online zijn er verschillende plekken waar je terechtkunt. Een goed voorbeeld is Schulte Herenmode. Hier vind je kleding in alle soorten en maten. Ze beschikken niet alleen over kwaliteitskleding, maar verkopen dus ook voor een groot deel grote maten kleding voor heren. Met behulp van het maattabel vind je eenvoudig jouw benodigde maat.  

Bruiloftsgasten met een maatje meer opgelet: zo vind je de perfecte outfit!

Zoek een outfit waar jij je prettig in voelt  

 
Het is niet alleen belangrijk dat je voor een outfit kiest die past binnen de huidige dresscode, maar ook dat dit er eentje is waar jij je echt prettig in voelt. Het is juist op zo’n mooie dag van belang dat je je niet schaamt voor wat je draagt of hoe je eruitziet. Je moet je comfortabel voelen in je outfit, over voldoende bewegingsvrijheid beschikken en bovenal gewoon genieten van iets waardoor jouw silhouet goed uit zal komen.  

Accentueer de lichaamsdelen waar je trots op bent  

 
Vaak denken we alleen maar in de dingen waar we onzeker over zijn. Bijvoorbeeld onze armen of buik. Maar waarom zou je niet juist meer de nadruk leggen op de lichaamsdelen waar je ongelooflijk trots op bent? Misschien heb je wel hele gespierde schouders. Hoe leuk is het dan om juist deze extra te benadrukken? Juist bij het kiezen van een nieuwe outfit is het goed om je lichaam te kennen. Om te weten waar je trots op bent of juist extra onzeker over bent.  

Bruiloftsgasten met een maatje meer opgelet: zo vind je de perfecte outfit!

Pas verschillende maten  

 
Weet je niet goed welke maat je nodig hebt? Maak dan zeker niet de fout om akkoord te gaan met een te kleine of juist te grote maat. Dit doet immers afbreuk aan de gehele stijl en pasvorm van je outfit. Daarom is het belangrijk om verschillende maten te passen. Je kunt er niet op vertrouwen dat je altijd dezelfde maat nodig hebt. Dit verschilt namelijk per merk en kledingstuk. Door verschillende maten te passen, weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *